Monday, February 22, 2016

FEBRUARI 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Setelah sekian lama tidak saya buka blog ni. Allahuakbar rasa macam meniti zaman remaja pula,mana taknya sebelum ni blog ni saya selalu update pon waktu zaman muda belia..hahahaha :)        Selalunya saya ni biasa menulis namun kini, rasa macam kekok hendak memulakan bicara. Alhamdulillah, kini setelah bergelar Mrs Adri..muahahahaha dekat setahun lebih ni macam banyak sangat nak story dengan kalian. Buat yang selalu bertanya bila nak bertiga..maaflah kami masih berdua (sambil gelak sendu tahan nangis)..Allah kuatkan hati kami selalu supaya sentiasa usaha,tawakal dan redha dalam menempuhi ujian ini. 



     Saya dan en shuben ni kalau dapat masa berdua memang selalu sangat nak bercuti..bukan apa kalau da start kerja memang tak habis la..penat sangat-sangat tunggu masa yang dua-dua free. Kalau pasangan lain mungkin merasa lepas nikah terus berhoneymadu...tapi kami dengan kekangan masa dan saya pula dengan sibuk nak daftar diri kerja lagi..memang tak sempat..



      Sebut pasal kerja,sekarang saya berkhidmat dengan Jabatan Imigresen Malaysia. Memang nak kata rezeki berkahwin la macam yang selalu orang tua katakan..tarikh nikah sama dengan tarikh lapor diri..nasib lah dapat tangguh sehari..Inai merah kat jari saya dengan kepenatan bersama en shuben drive malam selepas abis majlis nikah dan sanding terus ke Putrajaya. Tuntutan kerja membuatkan saya tak dapat nak berhoneymadu dengan en shuben...En Shuben..maaf la sesangat.. :(



          Hidup berdua memang seronok..yelah sebelum ni selalunya bila ada masalah ke ape tak semua kita boleh share dengan si dia..bila dah berkahwin ni masing-masing melengkapi dan Alhamdulillah sebab dapat en shuben yang sangat memahami dan pendengar setia saya..Tq abang :) 



                

No comments:

Post a Comment

Monday, February 22, 2016

FEBRUARI 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Setelah sekian lama tidak saya buka blog ni. Allahuakbar rasa macam meniti zaman remaja pula,mana taknya sebelum ni blog ni saya selalu update pon waktu zaman muda belia..hahahaha :)        Selalunya saya ni biasa menulis namun kini, rasa macam kekok hendak memulakan bicara. Alhamdulillah, kini setelah bergelar Mrs Adri..muahahahaha dekat setahun lebih ni macam banyak sangat nak story dengan kalian. Buat yang selalu bertanya bila nak bertiga..maaflah kami masih berdua (sambil gelak sendu tahan nangis)..Allah kuatkan hati kami selalu supaya sentiasa usaha,tawakal dan redha dalam menempuhi ujian ini. 



     Saya dan en shuben ni kalau dapat masa berdua memang selalu sangat nak bercuti..bukan apa kalau da start kerja memang tak habis la..penat sangat-sangat tunggu masa yang dua-dua free. Kalau pasangan lain mungkin merasa lepas nikah terus berhoneymadu...tapi kami dengan kekangan masa dan saya pula dengan sibuk nak daftar diri kerja lagi..memang tak sempat..



      Sebut pasal kerja,sekarang saya berkhidmat dengan Jabatan Imigresen Malaysia. Memang nak kata rezeki berkahwin la macam yang selalu orang tua katakan..tarikh nikah sama dengan tarikh lapor diri..nasib lah dapat tangguh sehari..Inai merah kat jari saya dengan kepenatan bersama en shuben drive malam selepas abis majlis nikah dan sanding terus ke Putrajaya. Tuntutan kerja membuatkan saya tak dapat nak berhoneymadu dengan en shuben...En Shuben..maaf la sesangat.. :(



          Hidup berdua memang seronok..yelah sebelum ni selalunya bila ada masalah ke ape tak semua kita boleh share dengan si dia..bila dah berkahwin ni masing-masing melengkapi dan Alhamdulillah sebab dapat en shuben yang sangat memahami dan pendengar setia saya..Tq abang :) 



                

No comments:

Post a Comment