Sunday, March 1, 2015

PENYATUAN DUA HATI ♥♥ @part 1@

 Ok da dekat 11 bulan baru aku nak update kisah wedding kami kan..hihi..xpe2..janji ape yang aku nak sampaikan kat sini at least ada tempat untuk aku simpan segala kenangan kami..aku rasa aku n en shuben ni lah antara pengantin yg paling penat da adventurous...nak tau sebab ape aku cakap macam 2???
  Lepas habis presentation untuk thesis degree aku.. along call tanya.."gee awak nak keje x??" Ehh sape yg xmau keje kan..gile ke hape?? Mestilah nakkkkkk!!!!
     Hahaha..then along aku pon gtau lah..kat office dia ada nak pakai pekerja sambilan harian..aku pon tnpa pikir panjang..grab jelah selagi ada peluang.before aku dapat mana2 keje yg best kan..so aku keje la as PSH singkatan bg pekerja smbilan harian.lama juga keje kat sana before aku dapat keje yg orang kata ape...dream job..dalam 6 bulab macam 2 lahh..then aku ada apply macam2 keje..salah 1 antaranya rhb, cimb, mbb n bimb  n so on..admin pon aku apply..kalau ikut degree aku...bba (hons) Islamic banking..so konon2 dream job nak keje bank la...hahaha...
  Back to cite aku tadi..after 6month jadi psh..aku da ase bosan..hikhik..buruk kan pangai....padahal dalam ati nak kawen♡♡ sebab psh ni dia review 3m 3m..so aku da 2x review..admin kata mmg nak sambung lagi..tapi smpai last day aku..xde pon cakap ape2...aku pon assume diorg da xnak khidmat aku..so aku decide n gtau along.."xpelah along, koi jaga meya jelah.. chik dia pon xshat lagi kan..."so  1 bulan puasa aku duk uma jaga anak buah aku..bukan la susah mana pon...aku bosan...aku join dropship baju n dress..nak rayakan..pandai2 la cari duit...hahahaa..bukan aku keluar modal pon..just promote je..dapat juga la dalam 1k untung aku..♥♥
  Dalam bulab puasa 2 aku ada la p interview kat rhb menara cape square...as credit control officer..saja2 test market..pas abis raya aku balik kampung..duk uma family..aku p 1 lagi interview kat cimb jalan bank..kat kuantan..xtau la ape nasib...org cimb call kata xdapat...Owhhh...xpelah.. then rhb pulak call..kata good news..aku dapat job 2. Mmg gila xgembira..mmg dream job keje bank...hahahha..ma n abah pon da setuju nak bg aku kje at kl..uma sewa pon da dapat n da bayar deposit...tup2 cimb kuantan call kata dapat plak sbb ada budak tarik diri..tp aku da serba salah sbb aku sebenarnya xbape mnat n job dia .... sales officer..boleh ke aku ni..aku tau mmg aku ni bnyak mulut. Tp nak convince org bukan la perkara mudah..ha...abah aku ape lagi. Guna kuasa veto dia la..suh aku kje kuantan je..terpaksa la aku tolak rhb..hurm :(
  1st day lapor dri mmg aku ase aku buat big mistake sbb amik job ni..macam sangat susah n bos pon..awal2 lagi pressure tntg figure...
   Bila da lama keje..its ok..mmg awal2 aku stress sampai ma n abah da isau n suh quit..tp ehhh..mana bolehhh..gaji besar ni..kihkihkih..n aku pon da dapat clique yg best..so aku keje n tiap2 bulan kumpul duit nak kahwin..hahahha..lupa aku nak mention..waktu aku kje psh .. en shuben aku dgan berani nya gtau abah dia nak suh family masuk meminang aku sehari b4 angah kawen..abah terkezutt la..xde angin xde ape..tbe2 je..abah mmg syg at en shuben aku ni. Kalau korang ingat post aku dlu2 pasal adik angkat aku..hahaha..ni la org nya..allah 1 kan ati kami..tnpa sedar rasa syg n cinta muncul...
   Dalam 8 bulan aku keje sebagai sales officer..kerja yg best kalau environment dalam office best..dapat clique yg ok mmg sangat best..
       

1 comment:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete

Sunday, March 1, 2015

PENYATUAN DUA HATI ♥♥ @part 1@

 Ok da dekat 11 bulan baru aku nak update kisah wedding kami kan..hihi..xpe2..janji ape yang aku nak sampaikan kat sini at least ada tempat untuk aku simpan segala kenangan kami..aku rasa aku n en shuben ni lah antara pengantin yg paling penat da adventurous...nak tau sebab ape aku cakap macam 2???
  Lepas habis presentation untuk thesis degree aku.. along call tanya.."gee awak nak keje x??" Ehh sape yg xmau keje kan..gile ke hape?? Mestilah nakkkkkk!!!!
     Hahaha..then along aku pon gtau lah..kat office dia ada nak pakai pekerja sambilan harian..aku pon tnpa pikir panjang..grab jelah selagi ada peluang.before aku dapat mana2 keje yg best kan..so aku keje la as PSH singkatan bg pekerja smbilan harian.lama juga keje kat sana before aku dapat keje yg orang kata ape...dream job..dalam 6 bulab macam 2 lahh..then aku ada apply macam2 keje..salah 1 antaranya rhb, cimb, mbb n bimb  n so on..admin pon aku apply..kalau ikut degree aku...bba (hons) Islamic banking..so konon2 dream job nak keje bank la...hahaha...
  Back to cite aku tadi..after 6month jadi psh..aku da ase bosan..hikhik..buruk kan pangai....padahal dalam ati nak kawen♡♡ sebab psh ni dia review 3m 3m..so aku da 2x review..admin kata mmg nak sambung lagi..tapi smpai last day aku..xde pon cakap ape2...aku pon assume diorg da xnak khidmat aku..so aku decide n gtau along.."xpelah along, koi jaga meya jelah.. chik dia pon xshat lagi kan..."so  1 bulan puasa aku duk uma jaga anak buah aku..bukan la susah mana pon...aku bosan...aku join dropship baju n dress..nak rayakan..pandai2 la cari duit...hahahaa..bukan aku keluar modal pon..just promote je..dapat juga la dalam 1k untung aku..♥♥
  Dalam bulab puasa 2 aku ada la p interview kat rhb menara cape square...as credit control officer..saja2 test market..pas abis raya aku balik kampung..duk uma family..aku p 1 lagi interview kat cimb jalan bank..kat kuantan..xtau la ape nasib...org cimb call kata xdapat...Owhhh...xpelah.. then rhb pulak call..kata good news..aku dapat job 2. Mmg gila xgembira..mmg dream job keje bank...hahahha..ma n abah pon da setuju nak bg aku kje at kl..uma sewa pon da dapat n da bayar deposit...tup2 cimb kuantan call kata dapat plak sbb ada budak tarik diri..tp aku da serba salah sbb aku sebenarnya xbape mnat n job dia .... sales officer..boleh ke aku ni..aku tau mmg aku ni bnyak mulut. Tp nak convince org bukan la perkara mudah..ha...abah aku ape lagi. Guna kuasa veto dia la..suh aku kje kuantan je..terpaksa la aku tolak rhb..hurm :(
  1st day lapor dri mmg aku ase aku buat big mistake sbb amik job ni..macam sangat susah n bos pon..awal2 lagi pressure tntg figure...
   Bila da lama keje..its ok..mmg awal2 aku stress sampai ma n abah da isau n suh quit..tp ehhh..mana bolehhh..gaji besar ni..kihkihkih..n aku pon da dapat clique yg best..so aku keje n tiap2 bulan kumpul duit nak kahwin..hahahha..lupa aku nak mention..waktu aku kje psh .. en shuben aku dgan berani nya gtau abah dia nak suh family masuk meminang aku sehari b4 angah kawen..abah terkezutt la..xde angin xde ape..tbe2 je..abah mmg syg at en shuben aku ni. Kalau korang ingat post aku dlu2 pasal adik angkat aku..hahaha..ni la org nya..allah 1 kan ati kami..tnpa sedar rasa syg n cinta muncul...
   Dalam 8 bulan aku keje sebagai sales officer..kerja yg best kalau environment dalam office best..dapat clique yg ok mmg sangat best..
       

1 comment:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete